Viestiliigakauden 2021 viimeiset vaihdot Kirkkonummella ja Siuntiossa lauantaina

Lauantaina tiedetään, mitkä seurat voittavat vuoden 2021 Viestiliigan. Kuva: Kangasala SK:n Jaakko Istolahti juoksee kohti vaihtopuomia vuoden 2020 finaalissa Ikaalisissa. Kuva: Seppo Ojanen/Viestiliiga

Kilpailu käydään lauantai-iltana Lynxin emännöimänä Kirkkonummen ja Siuntion rajamailla Pikkalassa. Naiset suunnistavat kolme osuutta kello 18 alkaen ja naisten Viestiliiga on ratkennut kello 20 mennessä. Miehet pääsevät matkaan kello 19.30 ja voittajia odotetaan maaliin kello 21.50.
Naiset suunnistavat oman viestinsä alkupuolen päivänvalossa, mutta ankkuriosuudella alkaa jo hämärtää. Miehet aloittavat viestin hämärässä, mutta viimeiset osuudet käydään pimeässä yössä.

Valaistusolosuhteiden lisäksi oman mausteensa finaaliin tuovat jaossa olevat tuplapisteet, jotka saattavat keikauttaa asetelmia vielä suurestikin. Naisissa kokonaiskilpailun voitto käydään mitä todennäköisimmin Tampereen Pyrinnön, SK Pohjantähden ja Lahden Suunnistajien kesken. Pyrinnön ja Pohjantäden välinen piste-ero on sen verran pieni, että finaalin keskinäinen järjestys ratkaissee kaksikon välisen paremmuuden.

Lahden Suunnistajien liigavoitto vaatisi sen, että lahtelaiset voittavat eikä Pyrintö tule toiseksi.

Tampereen Pyrinnön Viestiliigan voiton menetys miesten puolella vaatisi melkoista epäonnistumista. Ikaalisten Nouski ja Helsingin Suunnistajat voivat voittaa liigan vain, jos yksikään Pyrinnön joukkueista ei ole kuuden joukossa ja jompikumpi edellä mainituista vastustajista voittaa.
Voiton lisäksi Viestiliigassa kamppaillaan myös seuraavista sijoista, eikä yhdenkään seuran sijoitus ole vielä varma tuplapisteiden johdosta. Kirkkonummen lauantai-illassa onnistuvat joukkueet noustavat sijoitustaan kokonaiskilpailussa, osa vielä reilusti.

Viestiliigan finaalia voi seurata suorana ISTV:ssä ja Ruudussa kello 17.30 alkaen.

-Juho-Veikko Hytönen

Linkki tv-lähetyksiin, tuloksiin ja kisasivuille