Viestiliiga jatkuu SM-viestillä Hollolassa

Viestiliigan kuudes ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu käydään sunnuntaina 10. syyskuuta Hollolan Urheilijat-46 isännöimänä Hälvälän lentokentältä. Kilpailupaikka on sama kuin Jukolan ja Venlojen viestissä vuonna 2018.

Hälvälän maasto on tunnettu supikoista, jossa suunnistajan on pidettävä pää kylmänä. Oma sijainti pitää tietää tarkalleen, mutta samalla maastopohja on suhteellisen nopea, jolloin tarvitaan nopeita jalkoja. Omat vaikeutensa maastoon tuovat isojen suppien korkeuserot sekä kivikkoinen maastopohja, joka tekee suunnistuksesta fyysisesti raskasta. Supikot antavat mahdollisuuden myös reitinvalintoihin.

Viestiliigaa viiden osakilpailun jälkeen johtaa naisissa Tampereen Pyrintö ennen Kalevan Rastia seurojen välisen eron ollessa vain reilut 20 pistettä. Rastikarhut on liigassa kolmantena, mutta porilaiset ovat kärkaksikkoa jo selvästi perässä. Joensuulaisten ja tamperelaisten jatkaessa kahdessa viimeisessä osakilpailussa varmoja otteita, löytynee liigan kokonaisvoittaja jommasta kummasta seurasta.

Miehissä liigan kärkipaikalla tasapisteissä ovat Ikaalisten Nouseva-Voima ja Tampereen Pyrintö. Seuraavilla sijoilla majailevat Turun Metsänkävijät ja Helsingin Suunnistajat ovat kärkikaksikkoa perässä. Mikäli ihmeitä ei tapahdu, löytyy Viestiliigan 2023 voittaja joko Tampereelta tai Ikaalisista.

SM-viesti on seurattavissa ISTV:ssä ja Ruutu-palvelussa. Jo lauantaina ennen SM-viestiä voi virittäytyä jo suunnistustunnelmaan seuraamalla suunnistuksen SM-sprinttiä Lahdesta. Sprintti näkyy viestien tavoin ISTV:n ja Ruudun välityksellä.

SM-viestin tulossivut, lähtölistat, tv-linkit yms.

Lisätietoa ja linkit tv-lähetyksiin Lahden seudun kahdesta SM-startista Suunnistusliiton sivuilla.