Viestiliiga jatkuu Kuopiossa

Suunnistuksen Viestiliiga jatkuu sunnuntaina kesätauon jälkeen Kuopion Rytökylässä, jossa kisataan miesten ja naisten kolmiosuuksiset viestit.

Edellisen kerran Viestiliigaa kilpailtiin Jukolan ja Venlojen viestissä Porvoossa, jolloin parhaiksi suomalaisjoukkueiksi ylsivät Kalevan Rasti naisissa ja Helsingin Suunnistajat miehissä. Viestiliigaa on käyty nyt neljän osakilpailun verran ja kokonaistilanteessa kärkipaikkaa pitää Tampereen Pyrintö sekä miehissä että naisissa.

Sunnuntain viestimaasto on tuttua vuoden 2014 Jukolan viestistä. Maasto on kulkukelpoisuudeltaan pääosin hyvä, mutta raskas pohjoissavolainen maastopohja mäkineen vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Kuluva viikko on samalla lähtölaukaus kohti vuoden 2025 suunnistuksen MM-kilpailuja, joita Kuopio isännöi vajaan kahden vuoden kuluttua. Kuluvan viikon aikana Kuopion seudulla järjestettävä avoin harjoitusleiri tuo paikalle paljon kovia kansainvälisiä nimiä, joista osa kilpailee lauantaina henkilökohtaisessa maailmanrankikilpailussa. Viestiliigaan on ilmoittautunut muun muassa liettualainen Igtisa, joka onnistui voittamaan kauden ensimmäisen naisten osakilpailun FinnSpring-viestissä huhtikuussa.

Sunnuntain viestissä kilpaillaan kolme osuutta. Naisten viesti käynnistyy kello 11.00 ja voittajajoukkuetta odotetaan maaliin kello 12.40. Miesten startti on naisten kisan jälkeen kello 12.30 ja voittajajoukkueen oletettu maaliintulo on kello 14.16.

Sunnuntain viesti on katsottavissa ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Lähetys alkaa kello 10.45 ja päättyy miesten viestin ratkettua.