Sunnuntaina vuorossa Medilaser-viesti

Suunnistuksen Viestiliiga siirtyy Saimaan rannalta toiselle. Sunnuntaina kilpaillaan Mikkelin Anttolassa, jossa Luonterin ympäröimä Piskolansaari tarjoaa haasteita sekä fyysisesti että taidollisesti.

Viestejä on mahdollista seurata tuttuun tapaan suorana lähetyksenä ISTV:stä tai Ruudusta.

Aamupäivällä käytävään naisten kilpailuun on ilmoittautunut 26 joukkuetta. Iltapäivän miesten viestissä on mukana 48 kolmikkoa.

Ratamestari Risto Haikonen paljastaa, että sunnuntain viesti erottaa jyvät akanoista.

– Täällä ei pärjää yksikään joukkue pelkällä onnella. Menestyjät tarvitsevat kovaa kuntoa ja suunnistuksen hallintaa, Haikonen lupaa.

Ratamestarin mukaan kärkijoukkueiden virheet saattavat tasoittaa tilannetta kilpailun aikana. Toisaalta heikompikuntoiset suunnistajat tippuvat varmasti fyysisesti vahvempien kyydistä jossain vaiheessa.

Sunnuntain ratamestari kävi itse suunnistamassa Lappeenrannan Klaaniviestissä. Medilaser-viestin suunnistustehtäviä hän arvioi Lappeenrantaan verrattuna ”napsun verran haastavammaksi”.

Piskolansaaressa suunnistajien riesana ei ole metsätaloustöiden tuomaa raivuujätettä, joten maastopohja on Klaaniviestin maastoon verrattuna siistimpi.

– Tiheikköjä löytyy vanhojen taimikkojen kohdalta. Notkoissa on sananjalkaa ja maastosta löytyy askelta hidastavaa mustikanvarpua, ratamestari mainiten myös sen tosiasian, että varvuissa on tällä hetkellä paljon mustikkaa.

Kilpailumaaston korkein kohta kohoaa peräti 75 metriä ympäröivästä järvenpinnasta. Haikosen mukaan pelkkä maaston fyysisyys toimii erinomaisena hajontana, mutta fyysisen hajonnan lisäksi tarjolla on myös ”oikeaa” hajontaa ja vaativaa sellaista.  Välillä tasatahtia etenevät joukkueet saattavat hetkellisesti etääntyä kauaksikin toisistaan.

– Ei kannata turvautua siihen, että menee muiden mukana ja korjaa väärältä rastilta omalle. Siinä vaiheessa voi olla hyvinkin kaukana omasta lipusta. Olemme kyllä koejuosseet radat ja todenneet kaikki hajonnat ajallisesti tasapuolisiksi, Haikonen paljastaa.

Naisten viestin lähetys käynnistyy kello 10.10 ja lähtölaukaus annetaan kello 10.30. Nettilähetystä miesten viestistä pääsee seuraamaan kello 13.40 ja lähtö tapahtuu kello 14.00

Linkit Medilaser-viestin sivuille, livetuloksiin sekä tv-lähetykseen löytyvät tästä.