Viikonlopun Lukkari-Jukola on Viestiliigan neljäs osakilpailu

Suunnistajien jokavuotinen suurjuhla Jukolan ja Venlojen viesti kilpaillaan viikonloppuna Mynämäen ja Nousiaisen maastoissa. Kilpailuareena on rakentunut Mynämäen urheilukeskuksen ympärille. Lukkari-Jukolan nimeä kantavaan tapahtumaan on ilmoittautunut 1426 naisten ja 1580 miesten joukkuetta. Artikkelikuva: Venlojen viestin lähtö Rovaniemellä 2021. Kuva: Emma-Roosa Koponen/Napapiiri-Jukola

Suurin osa kilpailijoista haastaa itseään upeissa varsinaissuomalaisissa avokalliomaastoissa, mutta kärjessä kilpaillaan kovaa. Viime vuonna Napapiiri-Jukolassa voittoihin ylsivät ruotsalaiset Alfta-Ösa naisissa ja Stora Tuna miehissä. Suomalaisjoukkueista kymmenen kärkeen Venloissa ylsivät Tampereen Pyrintö (4.), Hiidenkiertäjät (6.), Lahden Suunnistajat (9.) ja Suunta Jyväskylä (10.). Jukolan viestissä kymppikärjessä olivat Helsingin Suunnistajat (3.), Tampereen Pyrintö (4.) ja Ikaalisten Nouseva-Voima (9.).

Edellä mainituista joukkueista kaikki mielivät kärkeen myös Lukkari-Jukolassa, mutta heitä haastavat lukuisat ulkomaalaiset ja kotimaiset joukkueet.

Venlojen ja Jukolan viestit ovat samalla Viestiliigan neljänsiä osakilpailuja. Viestiliigan kärjessä kolmen osakilpailun jälkeen Rastikarhut naisissa ja Koovee miehissä. Rastikarhujen etumatka Tampereen Pyrintöön ja Lahden Suunnistajiin on melko pieni, mutta Koovee on repinyt jo tuntuvamman etumatkan Helsingin Suunnistajiin ja Turun Metsänkävijöihin. Koovee voi pysyä liigan kärjessä hieman vaisummallakin jukolasuorituksella, mutta Rastikarhujen on naisissa onnistuttava hyvin pitääkseen kärkipaikan pistetilanteessa.

Liigan voittaja ratkaistaan vasta syksyllä, sillä Lukkari-Jukolan jälkeen ohjelmassa on vielä kolme osakilpailua, ja Porvoon finaalissa jaetaan tuplapisteet.

Naisten neljän osuuden Venlojen viesti alkaa lauantaina kello 14.00. Voittajan arvioidaan olevan maalissa hieman ennen kello 17. Jukolan viesti starttaa kello 23.00 ja voittajaa odotetaan maaliin sunnuntaiaamuna ennen kello seitsemää.

Lukkari-Jukolaa voi seurata Ylen kakkoskanavalta, Yle Areenasta ja radion kautta Yle Puheen taajuudella. Livetuloksia voi seurata omasta palvelustaan.

Linkki Jukolan viestin seurantasivulle

Viestiliigan pistetilanne – naiset
Viestiliigan pistetilanne – miehet