Viikonloppuna vihdoin Napapiiri-Jukolan vuoro

Tuleva viikonloppu on monen suunnistajan vuoden kohokohta, jota on odotettu jo yli kaksi vuotta. Napapiiri-Jukola käydään vihdoin monen mutkan kautta lauantaina 21. ja sunnuntaina 22. elokuuta Rovaniemellä. Teksti: Juho-Veikko Hytönen. Kuva: Teppo Salmia/Viestiliiga

Edellisen kerran Jukolaviikonlopun tunnelmasta nautittiin vuonna 2019 Kangasalla. Koronapandemia siirsi Napapiiri-Jukolan ensin vuodella kesäkuulle 2021, jonka jälkeen tapahtumaa siirrettiin vielä pari kuukautta elokuulle.

Mutta viikonloppuna mennään! Venlojen ja Jukolan viesti ovat samalla Viestiliigan viidennet osakilpailut.

Aikaisemmat Viestiliigan osakilpailut ovat koostuneet pääosin kolmesta osuudesta, mutta Venloissa suunnistetaan neljä ja Jukolassa seitsemän osuutta. Jälkimmäisessä vielä poikkeuksellisen pimeissä olosuhteissa. Jotakin menestysodotuksia suomalaisseurojen alkukaudesta voidaan kuitenkin tehdä.

Naisissa suurimmat menestysodotukset lepäävät Tampereen Pyrinnön, SK Pohjantähden, Lahden Suunnistajien ja Kalevan Rastin hartioilla. Oma sanansa sanottavana on myös ainakin Suunta Jyväskylällä, Rastikarhuilla, Lynxillä, Jämsän Retki-Veikoilla, MS Parmalla ja Espoon Suunnalla.

Jukolassa kärkikahinoihin mielivät Tampereen Pyrintö, Helsingin Suunnistajat, Kalevan Rasti, Ikaalisten Nouseva-Voima, Turun Metsänkävijät, Koovee, Navi ja Lahden Suunnistajat.

Napapiiri-Jukolassa vastusta tulee myös lukuisista ulkomaisista joukkueista, joten tulossa on mielenkiintoiset viestit.

Venlojen ja Jukolan viesti on katsottavissa televisiosta Ylen kanavilta. Lähetys Venlojen viestistä alkaa lauantaina kakkoskanavalla kello 13.30. Venlojen lähtö on kello 13.45 ja voittajajoukkueen odotettu maaliintulo on kello 16.51. Lähetys Jukolan viestistä alkaa kakkoselta kello 22.45. Lähtö on kello 23.00 ja voittajaa odotetaan maaliin sunnuntaiaamuna noin kello 7.05.

Napapiiri-Jukolan sivut