Viestiliiga suunnistaa Lukkari-Jukolan naapurimaastoon

SM-viestin lähtö. Kuva: Petri Riutto

Suunnistuksen Viestiliigan viides ja viimeistä edellinen osakilpailu käydään sunnuntaina Mynämäen Suunnistajien järjestämänä Nousiaisten Kurjenmäessä. Naisten ja miesten kolmiosuuksia kilpailuja voi seurata ISTV:n ja Ruudun välityksenä suorana. 

Lisäkiinnostusta viestiin tuo se, että sunnuntain kilpailu järjestetään Lukkari-Jukolan naapurissa. Vain valtatie 8 erottaa maastot toisistaan. Lukkari-viesti on monelle joukkueelle tärkeä osa valmistautumista kohti kauden 2022 suurinta suunnistusviestiä.

Naisten viestiin on ilmoittautunut 42 joukkuetta ja miesten viestiin 61 kolmikkoa. SM-viesti osoitti, että naisten voittajaa on vaikea ennakoida. Viestissä on ainakin kymmenkunta voittajakandidaattia, muun muassa SK Pohjantähti, Tampereen Pyrintö, MS Parma, Kalevan Rasti sekä SM-viestin yllätysvoittaja Angelniemen Ankkuri.

Pargas IF on jäänyt kauden aiemmissa maastoviesteissä palkintosijojen ulkopuolelle, mutta tasaiset suoritukset ovat nostaneet seuran vaivihkaa kakkoseksi kokonaistilanteessa. Pargas IF:n Alexandra Enlundin mietteitä ennen kahta viimeistä osakilpailua voi lukea erillisestä artikkelista.

Miesten viestissä ennakolta kovimpia ovat Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö. Heille löytyy kourallinen haastajia.

Pohjantähti ja Pyrintö kokonaiskilpailun kärjessä

Naisten viestiliigan kärjessä on SK Pohjantähti 35 pisteen erolla Pargas IF:iin. Paraisten takana on tiukkaa, sillä Koovee, Kalevan Rasti ja Rastikarhut hengittävät niskaan vain kymmenen pisteen sisällä.

Tampereen Pyrintö siirtyi SM-viestin voitolla miesten kokonaistilanteen kärkeen. Helsingin Suunnistajat on vain viiden pisteen päässä. Liigan kokonaisvoittaja löytyy reilun viikon päästä myös tästä kaksikosta, ellei ihmeitä tapahdu.

Lukkari-viestiä on mahdollista seurata ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Naisten kilpailu käynnistyy kello 10.00. Miesten viestin lähtölaukaus annetaan kello 12.30. Lähetykset käynnistyvät 20 minuuttia ennen lähtöä.

Kurjenmäessä riittää viikonloppuna säpinää, sillä samassa maastossa järjestetään myös lasten ja nuorten suurtapahtumat Oravatonni ja Nuorisoviesti.

Linkit tuloksiin ja lähetyksiin löytyvät livesivuilta.

Viestiliigan tilanne 4/6 osakilpailun jälkeen

Naiset
1. SK Pohjantähti 315 pistettä
2. Pargas IF 280
3. Koovee 275
4. Rastikarhut 270
5. Kalevan Rasti 270

Koko tilanne

Miehet
1. Tampereen Pyrintö 365 pistettä
2. Helsingin Suunnistajat 360
3. Turun Metsänkävijät 275
4. Ikaalisten Nouseva-Voima 254
5. Helsingin Suunnistajat -2 240

Koko tilanne