Viestiliiga käynnistyy syyskaudella

Kaunis aurinkoinen juhannussää tuo mukanaan myös hienoja uutisia viestisuunnistuksen ystäville. Viestiliiga kilpaillaan 6 osakilpailun mittaisena kokonaisuutena elo-lokakuussa. Varmasti niin suunnistajat itse kuin myös kilpailujärjestäöjät ovat odottaneet tätä tietoa jo vesi kielellä ja nyt se realisoituu. Toki koko ajan pitää olla varuillaan korona-pandemian erilaisten käänteiden vuoksi.

Viestiliigakauden avaa uusi tuttavuus liigakartoilla. Klaaniviesti Lappeenrannassa. Viestillä sinällään on jo pitkä paikallinen historia ja nyt tapahtuma on ensikertaa mukana Viestiliigassa. Luvassa on varmasti hieno avaus viestisuunnistuskaudelle 2020 elokuun 9. päivänä.

Medilaser-viesti tulee tarjoamaan taatusti vaativaa suunnistusta 16.8. Anttolan Urheilijoiden isännöimänä. Kyseessä on todellinen viestisuunnistusviikonloppu, kun lauantaina Nuorten Jukola kilpaillaan Juvalla. Syksyn ensimmäinen superviikonloppu on tuolloin käsillä. Elokuussa kilpaillaan myös keväältä siirretty kekimatkan SM-kilpailu Jyväskylässä 30.8.

Sprinttiviesti palaa Viestiliiga-kalenteriin vuoden tauon jälkeen, kun Lahden kaduilla juostaan 6.9. parisprinttiviesti. Kilpailu toimii erinomaisena harjoituksena kohti SM-sprinttiä ja sitä voidaan pitää epävirallisena SM-viestinä, kun SM-kilpailua ei tämä vuonna sprinttiviestin osalta järjestetä ollenkaan. Viikko tämän kisan jälkeen taistellaan suomenmestaruuksista pitkällä matkalla.

Syksyn toinen superviikonloppu kisaillaan syyskuun lopulla kun ensin SM-sprintin mestaruuksista taistellaan 19.9. ja heti perään SM-viesti, joka on Viestiliigan osakilpailu Pöytyällä 20.9.

Viestiliiga kausi huipentuu kahteen hienoon viestiin lokakuun alussa, kun ensin juostaan Mynämäellä Oravatonnin yhteydessä juostava Lukkari viesti 4.10. ja vain viikkoa myöhemmin 10.10. on kauden päätöskilpailun aika Ikaalisissa, Aleksis Kiven viestin merkeissä. Samalla kruunataan kauden parhaat joukkueet.

Suunnistuskausi päääsee kuin pääseekin vauhtiin ja syksy on kilpailullisesti varsin tiivis ja kovatasoinen. ISTV sekä Ruutu ja HS-TV välittävät tunnelmat Viestiliigan tapahtumista. Linkit päivittyvät Viestiliigan sivuille tapahtumakohtaisesti.