Viestiliiga jatkuu sunnuntaina Etelä-Pohjanmaalla

Suunnistuksen Viestiliigan toinen osakilpailu käydään sunnuntaina Etelä-Pohjanmaan Ilmajoella Rasti-Kurikan ja Rasti-Jussien järjestämänä.

FinnSpring -viikonloppu kerää yhteen lähes 1500 suunnistajaa, sillä lauantaina käydään henkilökohtainen kilpailu, jonka pääsarjoissa on mahdollisuus kerätä WRE-pisteitä kansainväliselle rankille. Lauantain kilpailu SM-kisojen ohella yksi kauden arvostetuimpia henkilökohtaisia suomalaisia suunnistuskilpailuja.

Kilpailukeskus rakentuu Santavuoren tuulivoimapuistoon, jonka lähimaastot kuuluvat Etelä-Pohjanmaan parhaisiin suunnistusmaastoihin. Radat kiertävät osittain myös Kurikan puolella. Maastosta löytyy korkeuseroja löytyy enemmän kuin Etelä-Pohjanmaalta yleensä. Alue koostuu useista tarkkaa suunnistusta vaativista kallioalueista sekä sen välissä olevasta talousmetsästä.

Viestiliigan avanneessa Kevätyön viestissä Paraisilla nähtiin ylivoimaiset voittajat: Kalevan Rasti naisissa ja Tampereen Pyrintö miehissä. Sunnuntain viesti käydään päivänvalossa ja kärkijoukkueiden välisten erojen odotetaan olevan pienempiä.

Sunnuntain viestissä kilpailee 120 miesten ja 69 naisten joukkuetta. Viestejä on mahdollista seurata suorana ISTV:n ja Ruutu-palvelun välityksellä. Lähetys alkaa sunnuntaina kello 10.10. Naisten viesti alkaa kello 10.30 ja miesten viesti käynnistyy kello 12.10.

Viestiliigan lisäksi sunnuntaina suunnistetaan myös nuorten ja varttuneempien sarjoissa. Kaikkiaan sunnuntain kilpailussa on mukana yli 1200 suunnistajaa.

Linkit tv-lähetykseen sekä tuloksiin Live-sivulta