Viestiliiga jatkuu sunnuntaina Askolassa

Tampereen Pyrinnön miehet hakevat FinnSpring-viestistä tasapainoista joukkuesuoritusta. Artikkelikuva: Otto Simosas vei Tampereen Pyrinnön viestiä viime elokuun Kivennapa-viestissä Juankoskella. Kuva: Sami Pöllänen/Viestiliiga.

Suomalaisen suunnistuksen kevätklassikko FinnSpring-viikonloppu käydään lauantaina ja sunnuntaina itäisellä Uudellamaalla Askolassa. Sunnuntain viestikilpailu on samalla Viestiliigan toinen osakilpailu.

Viime päivien lämpimistä säistä huolimatta kilpailumaastossa on edelleen paikoin reilustikin lunta. Tämä ei ole karkoittanut suunnistajia kilpailusta, sillä sunnuntain kolmiosuuksisissa viesteissä nähdään 65 naisten ja peräti 99 miesten joukkuetta.

Viime vuonna Viestiliigan kokonaisvoiton miesten puolella napannut Tampereen Pyrintö käynnisti kuluvan kauden Kevätyön viestin neljännellä sijalla. Pääsiäisenä joukkue haki lisää viestirutiinia Ruotsin kansallisista viesteistä, ja sunnuntaina punapaidat ovat valmiina haastamaan muita Askolassa.

–  Mukana on paljon joukkueita ja tämä on monelle seuralle viimeinen katsastuskilpailu ennen Tiomilaa. Odotankin tiukkaa ja hyvätasoista viestiä, kertoo Pyrinnön ykkösjoukkueessa sunnuntaina suunnistava Otto Simosas.

Ruotsissa Pyrintö oli hakemassa tuntumaa toukokuun puolivälissä Ruotsissa järjestettävän suurviestin Tiomilan maastotyyppiin, joten pääpaino oli harjoittelussa. Leirin viestikilpailut jättivät Simosaksen mukaan vielä parannettavaa.

–  Meno oli vähän ailahtelevaa aivan kuten Kevätyössäkin. Tasapainoinen joukkuesuoritus on vielä puuttunut, mutta haemme sitä sunnuntaina useamman joukkueen voimin, hän jatkaa.

Porvoon seudulta lähtöisin oleva Simosas pitää sunnuntain kisanäyttämöä tyypillisenä itäuusimaalaisena maastona, jossa yhdistyvät vauhdikkaammat avokalliomäet ja paikoin hitaampaa etenemistä vaativa talousmetsä.

–  Tämä on monelta osin erinomainen harjoitus myös ensi vuoden Porvoon Jukolaa ajatellen. Kilpailu ratkeaa suunnistamalla, Simosas lupaa.

Vajaan kahden viikon takaisessa kauden avauksessa Naantalissa voittoja juhlivat Rastikarhut naisissa ja Koovee miehissä. Nämä seurat johtavat luonnollisesti myös Viestiliigan kokonaistilannetta.

Sunnuntain viestit televisioidaan Viaplaylla. Lähetys alkaa kello 10.20. Naisten viesti käynnistyy kello 10.30 ja miesten viesti klo 12.10.

Kisasivut, linkit tuloksiin ym. nähtävissä livesivulta