Viestiliiga 2021 ratkesi Kirkkonummella – Lahden Suunnistajat naisten, ja Tampereen Pyrintö miesten voittaja

Lahden Suunnistajien naiset ja Tampereen Pyrinnön miehet veivät kokonaisvoitot kauden 2021 suunnistuksen Viestiliigassa. Voitot ratkesivat lauantai-iltana Kirkkonummen ja Siuntion maastoissa Lynxin isännöimänä. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga
Naisten finaalin voitti Lahden Suunnistajat joukkueella Karoliina Ukskoski, Elisa Mattila ja Minna Kauppi. Parhaan vastuksen lahtelaisille tarjosi Hiidenkiertäjien kolmikko Roosa Hämäläinen, Annika Rihma ja Jenny Patana, joka jäi voittajille vain puoli minuuttia.

Suunta Jyväskylän trio Tereza Janosikova, Janina Donner ja Veera Klemettinen oli kisan kolmas.

Viestiliigan kokonaiskilpailu ratkesi naisten osalta vasta finaaliosakilpailussa. Lahden Suunnistajat nousi voitollaan kolmannelta sijalta ykköseksi, kun liigaa ennen päätösosakilpailua johtanut Tampereen Pyrintö jäi Kirkkonummella neljänneksi ja SK Pohjantähti oli seitsemäs. Pyrintö oli kokonaiskilpailun kakkonen ja oululaiset kolmansia.

Naisten liigan seuraavat sijat menivät Suunta Jyväskylälle ja Jämsän Retki-Veikoille.
Miesten viesti kilpailtiin pimeässä lauantaiyössä otsalamppujen valossa. Finaalin voittoon suunnisti kisaa alusta loppuun johtanut Koovee joukkueella Lauri Sild, Timo Sild ja Olexandr Kratov.

Tampereen Pyrinnön johtoasema miesten liigassa oli tukeva ennen finaalia, eikä seuran kokonaisvoitto ollut uhattuna, vaikka Punakone ei onnistunut nousemaan palkinnoille finaalissa. Pyrinnön ykkösjoukkue oli finaalin neljäs, mutta se riitti silti varmistamaan seuran kolmannen Viestiliigan kokonaisvoiton neljän vuoden aikana.

Liigan kakkossijasta kamppailivat Helsingin Suunnistajat ja Ikaalisten Nouseva-Voima. Seurojen välinen piste-ero ennen finaalia oli sen verran pieni, että joukkueiden keskinäinen järjestys ratkaisi myös paremmuuden kokonaiskilpailussa.

Helsinkiläisten kolmikko Veli Kangas, Olli Ojanaho ja Topi Syrjäläinen oli Kirkkonummen finaalin kakkonen ja samalla koko liigan toinen. Nouskin kolmikko Aleksi Karppinen, Eetu Savolainen ja Teemu Oksanen taipui Helsingin Suunnistajille minuutin verran ja ikaalilaiset olivat finaaliosakilpailun sekä liigan kolmansia.

Lauantai-iltana voittanut Koovee oli Viestiliigan neljäs ja Turun Metsänkävijät viides.

ISTV:n ja Ruudun suunnistusviihde jatkuu vielä yhden lähetyksen verran, kun lauantaina 25. syyskuuta kilpaillaan yösuunnistuksen SM-mitaleista.

Viestiliigan finaaliosakilpailun tulokset GPS yms.

-Juho-Veikko Hytönen