Tampereen Pyrintö juhli Viestiliigan 2023 kokonaisvoittoa sekä naisissa että miehissä

Rastikarhut ja Helsingin Suunnistajat finaalin ykköset.

Tampereen Pyrintö vei nimiinsä sekä miesten että naisten Viestiliigan kokonaiskilpailut 2023. Viestiliiga ratkaistiin lauantai-iltana Lapuan Simpsiöllä käydyssä finaalissa, josta joukkueille jaettiin tuplapisteet.

Simpsiön erittäin vaikea maasto ja hämärtyvä ilta antoivat suunnistajille paikoin suuriakin haastetta ja viestissä nähtiin isoja virheitä.

Naisten kokonaisvoitto varmistui Pyrinnölle finaaliosakilpailun kolmossijalla. Lähes tasapisteissä Pyrinnön kanssa ennen finaalia ollut Kalevan Rasti jäi finaalissa yhdeksänneksi ja jäi kokonaiskilpailussa toiseksi.

Finaalin voitto ratkaistiin loppukirissä Rastikarhujen Mira Kaskisen ja Lahden Suunnistajien Elisa Mattilan välillä. Kaskinen oli lopulta niukasti parempi. Kirissä ratkesi myös kokonaiskilpailun kolmossija, jonka Rastikarhut ottivat voitollaan ennen Lahden Suunnistajia. Voittajajoukkueessa Kaskisen lisäksi suunnistivat Suvi Heittola ja Jenny Ojala.

Kausi 2023 Pyrinnön miehille menestyksekäs

Miesten viesti käytiin yösuunnistusviestinä. Tampereen Pyrinnön miehet suunnistivat viestin kolmanneksi. Kun kokonaiskisan johdossa finaaliin lähtenyt Ikaalisten Nouseva-Voima jätettiin finaalin kuudenneksi, nousi Pyrintö Ikaalisten ohi Viestiliigan kokonaisvoittoon.

–  Tiesimme, että tämä maasto on todella tiukka ja heikommat joukkueet tippuvat kyydistä, mikäli itse teemme laadukkaita omia suorituksia. Emme ihan siinä onnistuneet, mutta kokonaisvoiton kannalta riittävästi kuitenkin, Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen kertoi finaalisuorituksesta.

Kymäläisen mukaan Viestiliigan voitto oli Pyrinnön miehille selkeä tavoite huonosti sujuneen edelliskauden jälkeen.

– Tämä kausi oli myös osoitus siitä, että olemme kykeneviä voittamaan viestejä. Viestiliigassa on monta osakilpailua ja siihen sekaan mahtui toki monenlaisia suorituksia. Lopulta ehkä tasaisuus oli meidän valttimme. Olimme näissä kilpailuissa mukana aina mahdollisimman hyvällä kokoonpanolla. Viestiliigan lisäksi onnistuimme myös Tiomilassa ja Jukolassa, joten tämä kausi oli meille joukkueena kenties historian paras, Kymäläinen jatkoi.

Tampereen Pyrintö oli Ruotsissa toukokuussa käydyssä Tiomila-viestissä parhaana suomalaisjoukkueena toinen ja kesäkuun Porvoo-Jukolassa neljäs toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena.

Miesten finaaliosakilpailun voitti Helsingin Suunnistajat, jonka ankkuri Topi Syrjäläinen kukisti loppukirissä Turun Metsänkävijöiden Ruslan Glebovin. Naisten tavoin voittokirissä ratkaistiin myös Viestiliigan kokonaiskilpailun kolmostila, jonka vei nimiinsä Helsingin Suunnistajat. Voittajajoukkueessa Syrjäläisen lisäksi viestiä veivät Einari Heinaro ja Veli Kangas.

Miesten Viestiliiga oli lopulta hyvin tiukka, sillä seitsemän osakilpailun jälkeen kärkinelikko mahtui 35 pisteen sisään.

Loppupisteet – naiset
Loppupisteet – miehet
Finaalin tulokset, kartat yms. livesivuilta