Tampereen Pyrintö ja MS Parma voittajat FinnSpring-viestissä Askolassa

Tampereen Pyrintö ja MS Parma olivat vahvimmat joukkueet Viestiliigan toisessa osakilpailussa FinnSpring-viestissä Askolassa. Kuva: Venla Harju ja Ida Haapala kävivät reitinvalintojaan läpi maalissa. Kuva: Marko Kantaneva/Viestiliiga

Sunnuntain kilpailu käytiin paikoin lumisissa olosuhteissa, mutta jännitystä tarjottiin molemmissa viesteissä loppuun saakka.

Naisten viestissä Tampereen Pyrintö, Espoon Suunta ja Rastikarhut karkasivat muilta joukkueilta kahdella ensimmäisellä osuudella. Espoon Ida Haapala, Pyrinnön Venla Harju ja Rastikarhujen Mira Kaskinen etenivät tasatahtia osuuden puoliväliin saakka, mutta Kaskisen virhe hajontarastilla pudotti joukkueen pois voittotaistosta. Kaskinen onnistui kuitenkin pitämään Lahden Suunnistajien Elisa Mattilan takanaan ja näin Kevätyössä kaksoisvoittoa juhlinut porilaisseura oli Askolassa kolmas.

Haapala ja Harju vuorottelivat kärkipaikalla maaliin asti. Viimeisellä juoksuvoittoisella kilometrillä Haapala siirtyi keulaan, mutta Harju pysyi kannoilla. Ratkaisu syntyi vasta reitinvalinnalla viimeiselle rastille.

– Olin jo melkein luovuttamassa, mutta Ida juoksi polkua pidemmälle, kun itse oikaisin suorempaan maaston kautta. Se oli parempi valinta, Harju kertasi ratkaisuhetkiä.

Voitto teki hyvää sekä Harjulle että koko Pyrinnön joukkueelle. Tiomilasta voi odottaa menestystä, sillä Punahilkkojen kakkosjoukkuekin oli kymmenen joukossa. Sunnuntain kilpailua lukuun ottamatta Harju on keskittynyt pelkkään sprinttiharjoitteluun.

–  Ainoana metsäkilpailuna ennen Tiomilaa tämä oli tärkeä onnistuminen itselleni. Tämän perusteella uskallan juosta siellä ankkuriosuutta. Seurallekin tämä teki hyvää, kun meillä oli kaksi joukkuetta hyvillä sijoilla, Harju totesi.

Harjun kanssa voittajajoukkueessa juoksivat Saila Kinni ja Anni Haanpää. Nuoren Espoon Suunnan joukkue Hanne Hilo, Silva Kemppi ja Ida Haapala otti kakkospaikan 15 sekuntia Pyrinnön takana.

Rastikarhujen kolmikko Suvi Heittola, Elli Peltomäki, Mira Kaskinen jäi kärkikaksikolle lopulta yli neljä minuuttia.

Lahden Suunnistajat oli neljäs parinkymmentä sekuntia Rastikarhuista. Viidenneksi ja kuudenneksi suunnistaneet Suunta Jyväskylä ja Jämsän Retki-Veikot jäivät kärjelle reilut kahdeksan ja puoli minuuttia.

Naisten viestiliigassa kärkipaikkaa pitävät Pyrintö ja Rastikarhut tasapisteillä. Pargas IF on kolmantena.

Ruohola toi voiton MS Parmalle

Miesten viestissä Ikaalisten Nouseva-Voima hallitsi kahta ensimmäistä osuutta. Mikko Knuuttila ja Eetu Savolainen päästivät Nouskin parin minuutin etumatkalla ankkuriosuudelle, mutta Teemu Oksasen pummi osuuden puolivälissä maksoi lopulta viisi sijaa.

Arto Talvinen ja Topi Penttinen lähettivät Akseli Ruoholan ankkuriosuudelle kolmantena, eikä matkalle tullut suuria virheitä. Muutamat mukana tulleet joukkueet jäivät pikkuvirheillä pois kyydistä ja MS Parma pääsi maistelemaan miesten viestivoittoa pitkän tauon jälkeen.

–  Lähdin tekemään omaa työtä ja sain flow-tilan päälle, Ruohola kuvasi suoritustaan.

– Onnistuminen täällä tuo itseluottamusta. Se riittää pitkälle, kun jokainen tekee virheettömän suorituksen ja luottaa omaan tekemiseen.  Tätä lähdemme hakemaan myös Ruotsista, Ruohola viittasi kahden viikon kuluttua käytävään Tiomilaan.

Ruoholan takana käytiin armotonta kamppailua seuraavista sijoista neljän miehen voimin. Kalevan Rastin Lauri Nenonen oli ankkuriosuuden nopein mies, mutta maastossa pidetty kova vauhti oli kuluttanut loppukirin: Kooveen Timo Sild ohitti  Nenosen loppusuoralla ja kakkossija matkasi Tampereelle. Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen toi joukkueensa maaliin neljäntenä ja Turun Metsänkävijöiden Ruslan Glebov oli oli maalissa viides.

Pari minuuttia kärkiviisikon jälkeen Nouski tuli maaliin kuudentena. Seuraavat sijat menivät Tampereen Pyrinnön kahdelle joukkueelle.

Miesten liigakärjessä kahden osakilpailun jälkeen jatkaa Koovee ennen Helsingin Suunnistajia.

Seuraavan kerran Viestiliigaa juostaan toukokuun lopussa Kangasalla.

Viestiliigan tilanne 2/7 osakilpailun jälkeen, top 5

Naiset

1. Rastikarhut 180
2. Tampereen Pyrintö 180
3. Pargas IF 135
4. Espoon Suunta 128
5. Rastikarhut 2 126

Koko tilanne

Miehet

1. Koovee 190
2. Helsingin Suunnistajat 165
3. Tampereen Pyrintö 135
3. Turun Metsänkävijät 135
5. MS Parma 128

Koko tilanne