Tampereen Pyrintö ja Ikaalisten Nouseva-Voima voittoihin Kuopiossa

Ikaalisten Nouseva-Voima ja Tampereen Pyrintö olivat vahvimmat seurat Viestiliigan viidennessä osakilpailussa sunnuntaina Kuopion Vehmersalmella.

Artikkelikuva: Marko Kantaneva/SSL
Naisten viestissä Tampereen Pyrintö ja Kalevan Rasti karkasivat muilta toisella osuudella ja ratkaisivat voiton keskenään. Kalevan Rastin Miia Niittynen pääsi ankkuriosuudelle kärjessä, mutta Tampereen Pyrinnön Venla Harju lähti kovaan takaa-ajoon vain minuutin perässä. Harju nappasikin Niittysen kiinni jo alkumatkasta, jonka jälkeen kaksikko eteni tasatahtia.

Voitto ratkesi vasta viimeistä edellisen rastin jälkeen, missä naiset olivat vielä lähes yhdessä. Lopussa Harju oli nopeampi ja Pyrintö otti kauden toisen voittonsa Viestiliigassa.

– Ei autattanut jäädä hidastelemaan, kun tiesin, että edellä mennään yhtä kovaa. Onneksi sain Miian kiinni osuuden alkupuolella ja pääsin hengähtämään ja juoksemaan perässä. Jaksoin sitten paremmin lopussa, Harju kertasi lähtötilannettaan viimeiselle osuudelle.

Niittynen sai pienen etumatkan Harjuun muutama rasti ennen maalia, mutta pieni haparointi ennen viimeistä edellistä rastia sulatti etumatkan. Niittystä ei auttanut, vaikka maalia kohti edettiin samoja jälkiä kuin edellispäivän keskimatkalla.

– Ehkä tänään oli enemmän haittaa, että mentiin tutussa maastossa. Otin rastin vähän huolimattomasti. Olisi pitänyt olla vielä tarkempi, Niittynen harmitteli.

– Tiesin, että Miia lähti edellä kohti toiseksi viimeistä ja otin tarkoituksella eri valinnan rinnettä pitkin. Kuulin Miian hengityksestä, missä hän menee. Kun lähestyttiin rastia, niin Miia teki pienen virheen ja se ratkaisi tänään, Harju kertasi kisan viimeisiä välejä.

Pyrinnön joukkueessa kahta ensimmäistä osuutta veivät Anni Haanpää ja Saila Kinni.

Kärkikaksikko oli naisten viestissä täysin ylivoimainen. Liettualaisjoukkue Igtisa oli viestin kolmas neljä ja puoli minuuttia voittajan takana. Voitollaan Pyrintö kasvatti Viestiliigan kokonaisjohtoaan 21 pisteeseen ennen Kalevan Rastia.

Savolaisen reitinvalinta ratkaisi voiton Nouskille

Miesten viestissä Miika Kirmula sisuuntui lauantaisesta epäonnistumisesta keskimatkalla ja toi Kalevan Rastin yli puolentoista minuutin etumatkalla ensimmäiseen vaihtoon. Toisella osuudella takaa-ajajat saivat joensuulaisjoukkueen kiinni, ja ankkuriosuus huipentui neljän joukkueen voittokamppailuun.

Viesti ratkesi naisten tavoin vasta viimeisellä kilometrillä, kun Ikaalisten Eetu-Savolainen otti viimeistä edelliselle rastille nopeimman ja sujuvimman reitin tuoden joukkueensa voittoon.

– Aika vauhdikasta oli, kuten aina näissä viesteissä. Sai pistää kaiken peliin heti alusta alkaen. Alussa näin Olli Ojanahon ja lopussa Pyrinnön Mikko Eerolan, mutta muuten en tiennyt tilanteesta yhtään mitään. Tiesimme, että tällä joukkueella voimme voittaa tänään ja tietenkin ykköstila tuntuu hyvältä. Tämä tuo itseluottamusta SM-viestiin, Eetu Savolainen kertoi kilpailun jälkeen.

Ikaalisten joukkueessa kahta ensimmäistä osuutta suunnistivat Mikko Knuuttila ja Teemu Oksanen.

Tomas Krivda hallitsi ankkuriosuutta pitkään, mutta haparointi lopussa päästi yhden joukkueen ohi ja Kalevan Rasti oli kisan kakkonen.

– Tein alkumatkasta hyvää työtä, mutta en tiennyt eroja muihin. Lopussa otin ehkä huonoimman mahdollisen reitinvalinnan ja jäin vielä jumiin pusikkoon. Viimeisen osuuden ratkaisuhetket ovat aina kovia paikkoja, jossa ei sallita virheitä, mutta kakkostila näissä viesteissä on aina hyvä tulos, Krivda summasi Kalevan Rastin suorituksen.

Voittokamppailussa mukana olleet tamperelaisseurat jäivät sunnuntaina seuraaville sijoille. Tampereen Pyrintö oli kolmas ja Koovee neljäs.

Edellispäivän keskimatkan kilpailun ylivoimaisesti voittanut Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho pääsi ankkuriosuudelle kuudentena, mutta kesän pitkän matkan MM-mitalistin osuus päättyi keskeytykseen Ojanahon loukattua kättänsä. Ensi tietojen mukaan vamma ei ole vakava.

Voitollaan Ikaalinen nousi Viestiliigan kokonaistilanteessa ykköstilalle tasapisteisiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Viestiliiga jatkuu kahden viikon kuluttua sunnuntaina kilpailtavalla SM-viestillä Hollolan Hälvälässä.

Tulokset, GPS yms. Live-sivulla
Pistetilanne – naiset
Pistetilanne – miehet