Rantanen ja Silvennoinen yömestarit Haminassa

Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Kalevan Rastin Santeri Silvennoinen nappasivat kultamitalit Lumonite SM-yösuunnistuksessa Haminan Metsäkylässä myöhään lauantaina. Kuva: Merja Rantanen suunnisti Lumonite SM-yösuunnistuksen mestariksi. Kuva: Marko Kantaneva/SSL.
Rantanen oli naisten 8,7 kilometrin radalla omaa luokkaansa voittomarginaalin kasvaessa yli kuuteen minuuttiin.

– Alussa meinasi olla hieman haparointia heti K-pisteen jälkeen, ja lopun pitkää väliä en meinannut osata tulla suoraan, se oli vaikeaa. Mutta muuten meni kyllä hyvin, ja nautin todella paljon yösuunnistamisesta, se oli ihanaa, totesi Rantanen Suunnistusliiton tiedotteessa.

Rastikarhujen Tuija Kuusela suunnisti hopealle ja Kalevan Rastin Miia Niittynen pronssille. Kuusela jäi Rantaselle kuusi minuuttia ja 15 sekuntia. Niittynen 7.56.

Miesten kilpailussa Kalevan Rastin Santeri Silvennoinen kiiti miesten 11,7 kilometrin radan alkuosuuden hurjaa vauhtia hankkien yli kahden ja puolen minuutin johtoaseman. Loppupuolella muut pääsivät lähemmäksi, mutta etumatka riitti ja Silvennoinen otti uransa ensimmäisen mestaruuden.

– Tämä oli yösuunnistukseen hieno rata ja maasto. Yritin ottaa ykkösrastin äärimmäisen tarkasti, mutta otin siihen silti lähes minuutin sakkoringin. Pitkällä välillä halusin ottaa kiertävän reitinvalinnan varman päälle, ja se sopi minulle. Tämä SM-yö oli minulle kalenterissa hyvin tärkeä kisa, ja todella hyvältä tuntuu voittaa, kertoi Santeri Silvennoinen.

Kooveen Timo Sild jäi Silvennoiselle 32 sekuntia, mutta virolaissuunnistaja kilpaili SM-kisan ulkopuolella. Turun Metsänkävijöiden Samu Heiska oli kisan kolmas ja SM-hopeamitalisti vajaat kaksi ja puoli minuuttia voittajan takana.

Silvennoisen seurakaveri Lauri Nenonen otti pronssia 45 sekuntia Heiskasta. Nenonen oli kiinni kisan kakkostilassa vielä radan alkupuolella, mutta Sildin ja hänen kiinni ajamansa Heiskan vauhti oli lopussa kovempaa ja Nenonen oli kisan neljänneksi paras mies.

Savolainen ja Rantanen Suunnistusliigan 2021 voittajat

SM-yö oli samalla kahdeksasta osakilpailusta koostuneen Suunnistusliigan finaalikilpailu. Merja Rantanen oli varmistanut oman voittonsa jo ennen SM-yötä ja kultamitalin myötä kokonaistilanteen ero muihin kasvoi entisestään.

Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen oli Suunnistusliigan kakkonen ja SK Pohjantähden Kirsi Nurmi kolmas.

Miesten Suunnistusliigan kärjessä ennen SM-yötä ollut Eetu Savolainen ei kyennyt starttaamaan kilpailuun, mutta lopulta alkukaudesta hankittu johtoasema riitti voittoon. Lauri Nenonen olisi voittanut Suunnistusliigan sijoittumalla kahden parhaan joukkoon, mutta Savolainen pysyi kärjessä Nenosen nelossijan myötä. Nenonen nousi liigan kakkoseksi ja Tampereen Pyrinnön Otto Simosas oli kolmas.

-Juho-Veikko Hytönen

Livesivulle