Rantanen ja Savolainen voittajat QP Resort gamesin keskimatkalla

Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolainen olivat nopeimmat urheilijat, kun Suunnistusliigan keskimatkalla QP Resort Gamesissa Kuopion Vehmersalmella. Kuva ja teksti: Juho-Veikko Hytönen.Rantanen teki naisten 4,4 kilometrin radalla selvän eron muihin. Toiseksi sijoittunut Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola jäi voittajalle minuutin ja 24 sekuntia. Kisan kolmanneksi suunnistanut SK Pohjantähden Kirsi Nurmi jäi 2.11. Muut jäivät jo yli kolme minuuttia.

– Ihanaa kun sai taas suunnistaa. Tässä maastossa on paljon kiviä ja niitä minä rakastan. Tahtotila oli kova ja suunnistus sujui. Täällä oli pakko tietää koko ajan, mihin on menossa, erittäin iloinen voittaja summasi.

Kokenut Rantanen on kuulunut lähes kaksi vuosikymmentä Suomen maajoukkueen vakiomenijöihin, mutta Tsekin MM-kisoihin ei paikkaa irronnut. Keskikesästä alkaen Rantasen suunnistuspanostus on mennyt perheen ehdoilla.

– Olen kyllä treenannut kesän aikana suunnitelmallisesti, mutten hampaat irvessä, voittaja jatkoi.

Savolainen omaa luokkaansa miehissä

Miesten 5,4 kilometrin kilpailussa Savolainen oli niin ikään suvereeni ykkönen. Siilinjärveltä lähtöisin oleva voittaja oli yli kaksi minuuttia nopeampi kuin toiseksi suunnistanut Kalevan Rastin Lauri Nenonen. Savolaisen takana käytiin sekuntikamppailua, sillä kolmanneksi suunnistanut Valkeakosken Hakan Aaro Aho jäi Nenoselle vain 13 sekuntia. Neljänneksi jätetty Kooveen Timo Sild jäi Aholle vain sekunnin.

– Mukavaa oli kisata kotiseudulla. Suoritus oli lähes täysin puhdas. Isoin virhe oli vain kymmenen sekunnin luokkaa, Savolainen totesi.

Savolainen voitti keskimatkan Kouvolassa toukokuussa, mutta sen jälkeen kaikki ei sujunut odotetusti. Lauantain voitto näytti, että Savolaisen nimi kannattaa panna mieleen, kun syksyn SM-kisojen ja viestien ennakkosuosikkeja arvaillaan.

– Syksyn kilpailukalenteri tulee painottumaan aika vahvasti viesteihin, Savolainen kertoi suunnitelmistaan.

Lauri Nenonen piti parin viikon tauon kilpailuista juostuaan viimeksi Fin5-rastiviikolla. Savolainen ja Nenonen tulivat maaliin yhdessä.

– Eetu näkyi lopussa ja viimeiselle rastille tein pienen virheen, ja siinä hän meni ohi, Nenonen summasi kisaansa.

Aaro Ahon kilpailun alku oli vaikea, eikä hän meinannut päästä mukaan keskimatkan hektiseen rytmiin. Alkumatkasta tuli pieniä virheitä.

– Mutta kun sain Eikan (Einari Heinaro) selän näkyviin, sain siitä buustia, Aho totesi.

Ahon kannatti ottaa kiri, sillä Kooveen Timo Sild jäi Ahon taakse vain sekunnilla.

– Tämä oli vaativa keskimatka. Oli tiheää ja lyhyitä rastivälejä, niin ikään pieniin virheisiin sortunut Sild summasi.

Sunnuntaina Kuopion Pieksänkoskella kilpaillaan Viestiliigan kolmas osakilpailu. Henkilökohtainen Suunnistusliiga jatkuu kahden viikon kuluttua Nokialla.

Tulokset ja GPS