Porvoo-Jukolan voitot ruotsalaisseuroille – Kalevan Rasti ja Helsingin Suunnistajat parhaat suomalaiset

Porvoo-Jukola kilpailtiin viikonloppuna Epoossa kuumassa ja kuivassa säässä. Viestien voitot menivät samoille seuroille kuin vuosi sitten. Kalevan Rasti oli paras suomalainen venlajoukkue ja Helsingin Suunnistajat onnistui suomalaisista parhaiten Jukolan viestissä. Artikkelikuva: Timo Mikkola/SSL

Venlojen viesti ratkesi ankkuriosuudella IFK Göteborgin Sara Hagströmin ylivoimaisen suorituksen johdosta. Voittomarginaali oli lähes viisi minuuttia. Ylivoimaisten voittajien takana Kalevan Rasti kävi kovaa kamppailua kakkostilasta OK Linnéä vastaan. Lopussa uppsalalaisten Johanna Ridefelt oli fyysisesti vahvempi ja Ruotsi otti Venloissa kaksoisvoiton.

Venlojen viesti oli samalla Viestiliigan kauden neljäs osakilpailu naisten puolella. Kun Viestiliigan pisteisiin lasketaan vain suomalaisjoukkueiden tulokset, otti Kalevan Rasti täyden pistepotin. Venloissa kuudenneksi suunnistanut Tampereen Pyrintö oli Viestiliigan osakilpailun kakkonen ja SK Pohjantähti Pyrinnön takana kolmas.

Naisten Viestiliigaa johtaa edelleen Tampereen Pyrintö, mutta Kalevan Rasti nousi toiseksi 11 pisteen päähän. Lahden Suunnistajat-37 on kolmantena 25 pisteen päässä. Pargas IF:n ero kärkeen on jo 65 pistettä.

Miesten viestissä Stora Tuna OK voitti Jukolan jo neljännen kerran perättäin samalla joukkueella. Voitto varmistui vasta aivan lopussa, kun ankkuri Emil Svensk sai OK Linné Lukas Lilandin kiinni ja paineli ohi. Helsingin Suunnistajat oli viestissä parhaana suomalaisena kolmas. Olli Ojanahon kova ankkuriosuus nosti helsinkiläiset viidenneltä sijalta kolmanneksi. Samalla Ojanaho onnistui ohittamaan Tampereen Pyrinnön ankkurin Fabian Aebersoldin, minkä myötä Helsingin Suunnistajat nappasi Viestiliigassa täyden pistepotin Jukolasta.

Tampereen Pyrintö oli toiseksi parhaana suomalaisena neljäs ja Koovee viides.

Miesten pistetilanteessa Pyrintö johtaa 20 pisteen etumatkalla Ikaalisten Nousevaan-Voimaan, joka oli Jukoassa 11:s ja suomalaisista viides. Jukolassa 16:nneksi suunnistanut Turun Metsänkävijät on Viestiliigassa kolmantena 40 pistettä Nouskista. Helsingin Suunnistajat on avannut Viestiliiga-kautensa tahmeasti, mutta ”voitto” Jukolasta nosti seuran neljännelle sijalle ja iskuasemiin.

Viestiliiga jatkuu elokuussa Kuopiossa. Syksyllä liigassa kisataan myös SM-viesti Hollolassa ja finaaliosakilpailu Kauhavalla, mikä toimii samalla Esi-Jukolana 2024.

Naisten pistetilanne
Miesten pistetilanne
Linkit tuloksiin ja tv-lähetyksiin Live-sivuilta.