Pohjantähti ja Pyrintö voittajat Kivennapa-viestissä

SK Pohjantähti ja Tampereen Pyrintö voittivat suunnistuksen Viestiliigan kolmannen osakilpailun Kuopion Pieksänkoskella sunnuntaina.
Naisten kolmen osuuden Kivennapa-viesti ratkesi ankkuriosuudella, kun oululaisseuran Kirsi Nurmi suunnisti viimeisen osuuden naisista sujuvimmin. Voittajajoukkueessa kaksi ensimmäistä osuutta veivät Marttiina Joensuu ja Saana-Maria Rahko.

Voiton myötä SK Pohjantähti osoitti, että se kuuluu suomalaisjoukkueiden kärkisuosikkeihin kolmen viikon päässä odottavassa Venlojen viestissä. Kuopion voittajajoukkueen lisäksi ehdolla Venla-joukkueeseen ovat ainakin Sofia Haajanen, Heini Wennman ja loukkaantumisista toipuva Anna Haataja.

– Joukkuevalinnoista ei tule helppoja, mutta jos itselleni napsahtaa Venloissa viimeinen osuus, niin tämä oli hieno kenraaliharjoitus. Oli mukava huomata, että rahkeet riittävät, Kirsi Nurmi kertoi maalissa.

Hiidenkiertäjät teki erinomaisen joukkuesuorituksen suunnistamalla toiseksi reilun minuutin voittajan takana. Lohjalaisseura suunnisti kaksi ensimmäistä osuutta kärjessä, kun Rosa Hämäläinen ja vasta 16-vuotias Virna Pellikka heiluttivat tahtipuikkoa metsässä. Ankkuri Annika Rihmalla oli vaikeuksia osuutensa alussa, mutta vahva loppu piti Tampereen Pyrinnön Lotta Karholan virolaissuunnistajan takapuolella.
Vakiomenestyjä Tampereen Pyrintö pysyi koko viestin ajan kärkikahinoissa, mutta pienet virheet pitivät seuran pois kärkipaikalta. Saila Kinni, Lotta Eerola ja Lotta Karhola leimasivat maalissa puolitoista minuuttia voittajan perässä.

Niemi kuittasi Savolaisen lopussa

Miesten viestissä voittoa jännitettiin aina viimeisen osuuden viimeiselle rastille asti, kun Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi teki osuudellaan huikean nousun neljänneltä sijalta voittoon.

Eetu Savolainen pääsi ankkuriosuudelle toisella sijalla Mikko Knuuttilan ja Teemu Oksasen esityöstä. Ennen kilpailukeskukseen tuovaa pitkää rastiväliä Savolainen pääsi jo reilun kymmenen sekunnin päähän kisaa johtaneesta Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläisestä. Kaksikko otti eri reitinvalinnat rastivälille ja hieman perässä tullut Aleksi Niemi teki vielä oman valinnan.

Lopulta Savolainen saapui neljänneksi viimeiselle rastille kärjessä, mutta Niemi hengitti aivan niskaan. Kun Savolainen teki pienen kaarroksen viimeistä edelliselle rastille, pääsi Niemi jo kantaan ja viimeisellä rastilla hän paineli ohi. Pyrinnön joukkueessa kaksi ensimmäistä osuutta suunnistivat Anton Kuukka ja Severi Kymäläinen.

Fyysisesti heikkoa päivää valitellut Topi Syrjäläinen toi Helsingin Suunnistajat maaliin kolmantena puoli minuuttia Pyrinnöstä.
Viestiliiga jatkuu kahden viikon kuluttua, kun 15. elokuuta suunnistetaan Hämeen Rastiviesti Valkeakoskella.

Tulokset, GPS, yms