Napapiiri-Jukolan voitot karkasivat Ruotsiin – Tampereen Pyrintö paras suomalainen Venloissa, Helsingin Suunnistajat Jukolassa

Napapiiri-Jukola saatiin vihdoin ja viimein vietyä läpi Rovaniemellä. Järjestäjät tekivät erinomaista työtä ja tarjosivat osallistujille upean suunnistusjuhlan kaikkien vaikeuksien keskellä. Teksti: Juho-Veikko Hytönen. Kuva: Emma-Roosa Koponen/Napapiiri-Jukola.
Venlojen viestissä ruotsalaisseurat nappasivat peräti kolmoisvoiton, kun Alfta-Ösa OK vei voiton, IFK Göteborg kakkostilan ja Järla Orientering oli kolmas.

Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi Tampereen Pyrinnön nelikko Saila Kinni, Lotta Karhola, Venla Harju ja Simona Aebersold, joka suunnisti neljänneksi. Pyrintö oli mukana voittotaistossa vielä viimeisillä kilometreillä, mutta punahilkkojen sveitsiläisankkuri ei kyennyt vastaamaan ruotsalaisten tarkkuuteen ja vauhtiin lopussa.

Venlojen viestin iloisin suomalaisyllättäjä oli Hiidenkiertäjät. Julia Novikova, Roosa Hämäläinen, Jenny Patana ja Annika Rihma taistelivat jopa Venlojen viestin voitosta ankkuriosuuden puoliväliin saakka, kunnes muutama joukkue karkasi. Hiidenkiertäjät oli toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena kuudes reilut neljä minuuttia voittajista. Kymmenen joukosta löytyvät myös Lahden Suunnistajat ja Suunta Jyväskylä. Yhteensä 25 palkitun joukkueen joukossa oli yhdeksän suomalaisnelikkoa.

Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö mukana Jukolan voittotaistelussa

Jukolan yön piti alun perin olla yötön, mutta siirto elokuun lopulle merkitsi sitä, että yö oli pimeämpi kuin koskaan ennen. Viime vuoden voittaja Stora Tuna OK jäi avausosuudella yli 10 minuuttia kärkeen, mutta kampesi itsensä kärkeen ja voittoon seuraavien osuuksien aikana.

Suomalaisseuroista voittokamppailussa ankkuriosuudella mukana olivat Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö. Helsinkiläiset ylsivät lopulta viestin kolmanneksi joukkueella Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen, Miika Suominen, Tuomas Heikkilä, Einari Heinaro ja Olli Ojanaho. Stora Tuna oli neljä ja puoli minuuttia parempi.

Tampereen Pyrintö oli toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena viestin neljäs reilut seitsemän minuuttia voittajista. Kymmenen sakkiin suomalaisista suunnisti lisäksi Ikaalisten Nouseva-Voima, joka johti viestiä toisella osuudella. Kaikkiaan 25 parhaan joukkoon suunnisti 11 suomalaisjoukkuetta.

Viestiliigaa on jäljellä kaksi osakilpailua: SM-viesti 12. syyskuuta ja liigan finaali 18. syyskuuta. Suunnistusliiga jatkuu sunnuntaina 5. syyskuuta pitkän matkan SM-kilpailulla.

Jukolan viestin tulokset