Lahden Suunnistajat ja Nouski Hämeen Rastiviestin ykköset

Lahden Suunnistajat ja Ikaalisten Nouseva-Voima osoittautuivat lauantaina parhaiksi seuroiksi Viestiliigan neljännessä osakilpailussa, kun suunnistajat hakivat viimeistä virettä ennen viikon päästä käytävää Napapiiri-Jukolaa. Teksti ja kuva: Juho-Veikko Hytönen.

Valkeakosken Haka järjesti kolmen osuuden Hämeen Rastiviestin Korkeakankaan hiihtokeskuksesta iltakilpailuna päivän Nuorten Jukolan jälkeen. Sekä naisten että miesten viestit ratkesivat toisella osuudella.

Lahden Suunnistajien Karoliina Ukskoski teki yli kolmen minuutin eron kilpakumppaneihinsa. Ankkuri Anna Närhi toi joukkueen maaliin kahden minuutin erolla muihin. Voittajajoukkueessa avausosuutta vei Elisa Mattila.

Närhen mukaan joukkuevalinta neljän naisen Venlojen viestiin tulee olemaan vaikea.

– Viidestä ykkösjoukkueeseen ehdolla olevasta naisesta pitää valita neljä, yksi jää kakkosjoukkueeseen, Karoliina Ukskoski ja Anna Närhi miettivät kisan jälkeen.

Venloissa lahtelaiset hakevat paikkaa vähintään kymmenen joukossa.

– Kymppisakissa tai viiden sakissa huitelee meidän sijoitus, jos yhtä hyvin onnistutaan. Aika arvoitus on, minkälaisia joukkueita tällaisessa tilanteessa Venlojen viestiin tulee. Voisi kuvitella, että jos kolmen joukossa ollaan Suomessa pyöritty niin kymmenen joukossa ollaan maailmalla, naiset jatkoivat.

SK Pohjantähden kolmikko Sofia Haajanen, Heini Wennman ja Anna Haataja suunnistivat tasaisesti Lahden Suunnistajien takana. Eroa lahtelaisiin kertyi maalissa vajaat kaksi minuuttia.

Kolmannesta sijasta käytiin tiukka vääntö kolmen joukkueen kesken. Viimeiset sadat metrit kääntyivät lopulta Tampereen Saila Kinnin eduksi. Pyrinnön joukkueessa kahta ensimmäistä osuutta veivät Kaarina Nurminen ja Lotta Eerola.

Nouski hallitsi kärjestä

Miesten viestissä Ikaalisten Eetu Savolainen sai toisella osuudella puolentoista minuutin eron Tampereen Pyrintöön. Muut olivat jääneet jo yli neljä minuuttia. Ankkuri Mikko Knuuttila teki tarkkaa ja vauhdikasta työtä saavuttaen lähes neljän minuutin voittomarginaalin. Joukkueessa avausosuutta vei Teemu Oksanen.

– Teimme teknisesti puhtaat vedot ja meillä oli selvästi tarpeeksi hyvä päivä myös fyysisesti. Suoritus oli rauhallinen. Kun kaikki luottavat itseensä, niin tekeminen sujuu. Kärjessä suunnistaminen tuo aina tietenkin paineita, mutta sieltä on helppo hallita viestiä, eikä viestiä tarvitse suunnistaa muiden ehdoilla, totesi Mikko Knuuttila maalissa.

Ikaalisten miehet tähtäävät Napapiiri-Jukolassa kymmenen parhaan joukkoon.

– Meidän miehet ovat selvästi nousukunnossa. Aiempina vuosina lyhyet väliosuudet ovat olleet meille vaikeita, mutta nyt hyviä miehiä riittää sinnekin, Knuuttila jatkoi.

Tampereen Pyrintö vei tiukan loppukirin kakkossijasta. Joukkueessa suunnistivat Otto Simosas, Aleksi Sorsa ja Anton Kuukka. Kolmanneksi taipui joensuulaisen Kalevan Rastin kakkosjoukkue Guilhem Haberkorn, Jarkko Huovila, Jan Petrzela.

Tulokset, GPS yms.