Lahden Suunnistajat ja Navi voittoihin Lakeuden viestissä

Kuva: Juho-Veikko Hytönen/Viestiliiga

Lahden Suunnistajat voitti naisten viestin ja Navi miesten viestin Viestiliigan toisessa osakilpailussa Lakeuden Viestissä lauantaina.

Artikkelin kuva: Juho-Veikko Hytönen/Viestiliiga

Lakeaharjun maasto erotti odotetusti jyvät akanoista ja joukkueiden erot viestissä kasvoivat erittäin suuriksi. Lahden Suunnistajien nelikko Karoliina Ukskoski, Anna-Kaisa Anjala, Anna Närhi ja Minna Kauppi repivät voittomarginaaliksi lähes yhdeksän minuuttia, vaikka seura oli ensimmäisessä vaihdossa yli kuusi ja puoli minuuttia kärkeä perässä.

SK Pohjantähti vältti virheet toiseksi parhaiten leimaten maalissa 8 minuuttia ja 41 sekuntia lahtelaisten jälkeen. Kolmanneksi suunnistanut Pargas IF jäi Pohjantähdelle 48 sekuntia.

Miesten viiden osuuden viestissä Navi ei kuulunut ennen kisaa voittajasuosikkeihin, mutta seura vältti suuret pummit kilpakumppaneiden eksyessä vuoron perään. Juho Korpi, Aleksi Sopo, Joonas Ahola ja ranskalainen Corentin Roux tekivät hämärtyvässä kesäyössä yhdeksän minuutin eron kilpakumppaneihinsa.

Olli-Markus Taivainen teki ankkuriosuuden alkupuolella virheitä, mutta ykköstila pysyi silti mikkeliläisillä lähes seitsemän minuutin erolla.

– Aika monta vuotta olemme tehneet paljon töitä tällä porukalla, ja tämä oli ansaittu tulos. Tämä on ollut huikea kehityskaari neljältä ensimmäisen osuuden juoksijalta ja myös niiltä, jotka eivät olleet tällä kertaa joukkueessa. On ollut hieno seurata nuorten miesten kehitystä ja imeä heiltä itsekin vielä oppia, kokenut seuran valmentaja ja suunnistaja Olli-Markus Taivainen tunteili maalissa.

Taivainen on nyt voittanut käytännössä kaikki Suomen muut merkittävät kansalliset viestit. Aiemmat voitot ovat tulleet kasvattajaseuran Pellon Ponnen väreissä. Taivaisella on nyt kaikki raksit ruudussa, mutta Navi ei aio jäädä tähän.

– Meillä muilla on vielä aika monta viestiä voitettavana, totesi kolmatta osuutta voittajajoukkueessa vienyt Joonas Ahola.

Miesten viestin kakkossijasta väänsivät avausosuudella yskinyt Paimion Rasti ja keskiosuuksilla kompastellut Tampereen Pyrintö. Lopulta Paimion Tobias Henriksson oli Pyrinnön Mikko Eerolaa tarkempi pimeässä Vimpelin illassa ja Paimio otti kakkostilan.

-Juho-Veikko Hytönen

Lakeuden viestin tulokset