Kymäläinen ja Klemettinen parhaat Merimaskun SM-keskimatkalla

Veera Klemettinen voitti uransa ensimmäisen pääsarjan suomenmestaruuden Merimaskun SM-keskimatkalla. Kuva: Marko Kantaneva/Suunnistusliitto

Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen ja Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen voittivat keskimatkan suomenmestaruudet sunnuntaina Naantalin Merimaskussa.

Artikkelin kuva: Veera Klemettinen voitti uransa ensimmäisen pääsarjan suomenmestaruuden Merimaskun SM-keskimatkalla. Kuva: Marko Kantaneva/Suunnistusliitto.SM-keskimatka oli suunnistuskauden ensimmäinen SM-startti ja samalla Suunnistusliigan kolmas osakilpailu. Aamupäivän karsinnassa selvitettiin 50 parasta miestä ja naista iltapäivän finaaleihin, jossa ratkottiin mitalistit.

Merimaskun avokalliomaastot tarjosivat vaikeita rasteja ja moni kärkinimi sortui virheisiin. Naisten viiden kilometrin radalla Klemettinen voitti kultaa 43 sekunnin erolla Tampereen Pyrinnön Anni Haanpäähän. Pronssin jakoivat SK Pohjantähden Kirsi Nurmi ja Pargas IF:n Amy Nymalm, jotka jäivät reilut puolitoista minuuttia voittajalle.

Mestaruus oli Klemettiselle yleisessä sarjassa ensimmäinen.

– Ensimmäinen mestaruus on kyllä iso juttu ja siihen voi olla tyytyväinen. Suunnistin tänään aika suoraviivaisesti, ja muutamia virheitäkin tuli. Olisi pitänyt muutamilla väleillä kiertää enemmän, mutta fyysisesti tänään oli vahva päivä. Rata oli kyllä erinomaisen haastava, Klemettinen kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Klemettinen on valittu edustamaan Suomea MM-kisojen sprintissä, mutta maastomatkakin kulkevat metsäkilpailun jälkeen.

– Vajaan viikon kuluttua lähden valmistautumaan muun maajoukkueen seuraksi Tsekin sprinttitreeneihin, naisten voittaja jatkoi.

Miesten kuuden kilometrin radalla Kymäläinen voitti hopeamitalisti Santeri Silvennoista (Kalevan Rasti) 26 sekuntia. Navia edustava Joonas Ahola suunnisti pronssille 37 sekuntia Kymäläisestä.

– Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen, mutta yhdellä välillä tein isomman virheen, kun menin väärien mäkien väliin. Vaativa rata oli ja välillä mentiin tarkasti pieniin kallion koloihin, eikä reitinvalintojakaan voinut unohtaa. Nyt keväällä suunnistuksessa on ollut hyvä vire, ja ensimmäisen mestaruuden kautta peli on avattu, miesten voittaja iloitsi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Seuraava suunnistuksen SM-startti on edessä vasta syksyllä SM-pitkän merkeissä. Suunnistusliiga jatkuu heinäkuun viimeisenä päivänä Kuopiossa QP Resort gamesilla. Viestiliigaa suunnistetaan seuraavan kerran Vimpelissä 19. kesäkuuta Lakeuden Viestissä.

-Juho-Veikko Hytönen