Kevätyön viesti käynnistää Viestiliigan perjantaina

Suunnistuksen Viestiliiga 2024 käynnistyy perjantai-iltana perinteisellä Kevätyön viestillä Paraisilta.

Kuluvan kauden Viestiliigan ohjelmistossa on seitsemän osakilpailua, ja sarjaan kuuluu luonnollisesti myös kesäkuun Lakia-Jukola Kauhavalla. Liiga huipentuu lokakuun alussa Salossa finaaliosakilpailuun, jossa ratkaistaan sarjan voittajat.

Kolmiosuuksisen Kevätyön viestin järjestää Pargas IF Finbyn hiihtostadionilta.
Varsinais-Suomen metsät ovat vapautuneet lumipeitteestä ja perjantaina päästään kilpailemaan lumettomassa ja nopeahkossa avokalliomaastossa. Kilpailu on yösuunnistusta, joten suomalaissuunnistajat saavat hyvää harjoitusta toukokuun alussa Ruotsissa järjestettävää Tiomila-viestiä varten. Tiomila uudistui täksi vuodeksi siten, että myös naisten viestissä kilpaillaan kaksi yöosuutta. Näin ollen myös naisten viesti on perjantaina pääosin yösuunnistusta, ja suomalaisseuroille sopiva paikka hakea oikeita suunnistajia oikeille osuuksille ruotsalaiseen suurviestiin.

Viime vuonna Viestiliigan voittoja juhli Tampereen Pyrintö sekä miehissä että naisissa. Pyrintö on ennakkosuosikki tänäkin vuonna, mutta tamperelaisille löytyy haastajia. Ennakolta kovimmin Pyrintöä naisten puolella haastavat Kalevan Rasti ja Rastikarhut. Miehissä pyrintöläisiä haastavat ainakin Ikaalisten Nouseva-Voima, Helsingin Suunnistajat, Kalevan Rasti ja Turun Metsänkävijät.

Viestiliigan osakilpailuja on mahdollista seurata ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Poikkeuksen tekee Lakia-Jukola, jonka televisioi Yle.

ISTV:n ja Ruudun lähetys Kevätyön viestistä alkaa perjantaina kello 19.25.

Naisten viestin lähtö on kello 19.45 ja miesten kello 21.30.