Kalevan Rasti paras suomalaisnelikko ruotsalaisten hallitsemassa Venlojen viestissä

IFK Göteborgin naisille vihdoin Venlojen viestin voitto. Artikkelikuva: Marika Teini ankkuroi Kalevan Rastin neljänneksi. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Viikonlopun Lukkari-Jukola Mynämäellä oli ruotsalaisseurojen juhlaa. Lauantai-iltapäivällä käyty Venlojen viesti kulki käytännössä alusta alkaen länsinaapurien komennossa.

Ykköstila alkoi ratketa kolmannella osuudella, kun IFK Göteborg karkasi usean minuutin etumatkalle. Lopulta nelikon Victoria Hästad Björstad, Sanna Fasth, Elin Månsson ja Sara Hagström voittomarginaali oli yli neljä minuuttia. IFK Göteborg on voittanut aiemmin Jukolan viestin, mutta ennen Mynämäen kilpailua seuran naisten ykköstila oli livennyt monta edelliskertaa muille seuroille Venlojen viestin viimeisillä osuuksilla.

Kolmoisvoiton ruotsalaisille toivat IFK Lidingö ja OK Kåre.

Lahden Suunnistajat ja Kalevan Rasti kärkikamppailussa

Kärkisijojen ulkopuolella suomalaisseuroilla oli Venloissa kiitettävä edustus. Avausosuuden jälkeen parhaan suomalaisseuran titteliä kantoi Paimion Rasti Ina Westerlundin kolmannen sijan myötä. Toisella osuudella Lahden Suunnistajien Minna Kauppi vaihtoi niin ikään kolmantena vajaan minuutin päässä kärjestä. Anna Närhi piti lahtelaiset kolmantena, mutta Kalevan Rastin Miia Niittynen oli tuonut joensuulaiset parinkymmenen sekunnin päähän neljänneksi.

Ankkuriosuudella Marika Teini nosti Kalevan Rastin taistelemaan jopa kakkossijasta, mutta lidingöläiset pysyivät edellä ja OK Kåren Lisa Risby löysi viimeistä edellisen rastin pienemmällä virheellä. Kalevan Rastin nelikko Silja Kauppinen, Siiri Silvennoinen, Miia Nittynen ja Marika Teini oli viestin neljäs reilut kuusi minuuttia voittajan takana.

Mahdollisuus kolmen kärkeen oli niin ikään Lahden Suunnistajien Elisa Mattilalla, mutta harmillinen virhe osuuden puolivälissä päästi Kalevan Rastin ja kumppanit karkuun. Maalissa Lahden Suunnistajat oli kuudes.

Nopeimman osuusajan ankkuriosuudella suunnistanut Venla Harju toi Tampereen Pyrinnön seitsemänneksi. Loppuratkaisuissa Harju ohitti kahdeksanneksi sijoittuneen SK Pohjantähden ankkurin Anna Haatajan ja yhdeksäntenä joukkueensa maaliin tuoneen Paimion Rastin Milja Väätäjän. Suomalaismenestystä täydensi Helsingin Suunnistajat kymmenennellä sijallaan.

Venlojen palkintosijoille eli 25 parhaan joukkoon ylsivät myös Rastikarhut (13.), Jämsän Retki-Veikot (16.) ja Suunta Jyväskylä (17.).

Lahden Suunnistajat nousi liigan kärkeen

Tilanne Viestiliigassa muuttui entistäkin tasaisemmaksi Venlojen viestin jälkeen. Liigaa johtaa Lahden Suunnistajat 315 pisteellä. Toisena on tasapisteissä Tampereen Pyrintö. Lahden johtoasema perustuu toiseksi parhaisiin pisteisiin: molemmat seurat ovat voittaneet yhden osakilpailun, mutta Lahden Suunnistajat oli Venlojen viestin toiseksi paras joukkue samalla kun Pyrinnön toiseksi paras tulos on kolmas sija Kevätyöstä ja Venloista.

Liigaa ennen Venloja johtanut Rastikarhut on kolmantena vain viiden pisteen päässä kärkikaksikosta. Paimion Rasti on neljäntenä 270 pisteellä.

Viestiliigaa on jäljellä kolmen osakilpailun verran. Kausi jatkuu elokuun 21. päivä Kymen Rastiviestillä.

Viestiliigan pistetilanne – naiset

Kalevan Rastin mietteitä Venlojen viestin jälkeen voi lukea Jukolan viestin sivuilla olevasta uutisesta.

Venlojen viestin tulokset, GPS ja muuta Livesivuilta