Kalevan Rasti ja Tampereen Pyrintö suvereenit voittajat Kevätyössä

Kalevan Rasti ja Tampereen Pyrintö olivat ylivoimaiset voittajat, kun suunnistuksen Viestiliiga käynnistyi Kevätyön viestillä Paraisilla perjantai-iltana.

Naisten kolmen osuuden viesti ratkesi pimeässä yössä viimeisellä osuudella, kun Kalevan Rastin Marika Teini ohitti kärjessä matkaan lähteneen Helsingin Suunnistajat, eikä päästänyt muita joukkueita lähelleen. Voittomarginaali oli yli kolme minuuttia. Voittajajoukkueessa kahta ensimmäistä osuutta suunnistivat Ida Haapala ja Miia Niittynen.

– Alussa koukkasin yhtä rastia läheltä, kun en nähnyt lippua. Sen jälkeen alkoi sujua. Tuntui jopa niin hyvältä, että päätin juosta yhden vaikean rastivälin suoraan, vaikka polkua kiertäen olisi ollut varmempi. Siihen tuli taas virhe ja rupesi jännittämään, missä muut tulevat. Loppulenkillä näin kameramiehen juoksevan perässäni, joten päättelin, että tämä taitaa sittenkin ihan hyvin mennä, Marika Teini kertoi.

Voitosta huolimatta kotimaisen kauden avaus tuntui vaikealta.

– Olimme viikko sitten Unkarissa leirillä, mutta siellä maasto on aika tasaista, jolloin pitää juosta koko ajan samaa vauhtia. Täällä olisi pitänyt osata rytmittää omaa etenemistä paremmin, mutta ehkä se tästä lähtee sujumaan, Miia Niittynen totesi.

Naisten kilpailun kakkonen oli Tampereen Pyrintö. Kolmossijasta käytiin poikkeuksellisen suuri kirikamppailu, kun peräti seitsemän joukkuetta oli yhtä aikaa loppusuoralla. Kolmanneksi kiri MS Parma.

Pyrintö ylivoimainen miehissä

Miesten viestissä Tampereen Pyrinnön Mikko Eerola pääsi maastoon toisena, mutta kärjessä matkaan lähtenyt Turun Metsänkävijät sortui virheitiin ja putosi kuudenneksi. Eerolan vakuuttava suunnistus varmisti ylivoimaisen voiton viime vuoden miesten kilpailun kokonaisvoittajille.

– Sain osuudelle hyvän alun ja suunnistusrytmin päälle. Puolivälissä helpoilla väleillä tuli muutamia tyhmiä virheitä, mutta sain kasattua itseni loppulenkille. Tämä oli erittäin hyvä alku kaudelle. Tuntuu, että aina kun olemme voittaneet Kevätyön, olemme voittaneet myös kokonaiskilpailun. Ainakin viime vuonna kävi näin, Eerola kertasi kisaansa ja joukkueensa tunnelmia.

Pyrinnön voittajajoukkueessa suunnistivat Eerolan lisäksi Aleksi Niemi ja Severi Kymäläinen.

Topi Syrjäläinen nosti hurjalla ankkuriosuuden suorituksella Helsingin Suunnistajat sijalta 20 peräti toiseksi. Ikaalisten Nouseva-Voima oli kolmas.

Viestiliiga jatkuu kahden viikon kuluttua Ilmajoella.

Tulokset ja muut linkit Livesivulla