Kalevan Rasti ja Ikaalisten Nouseva-Voima Lakia-Jukolan parhaat suomalaiset

Lakia-Jukola käytiin viikonloppuna Kauhavalla. Stora Tuna OK on tällä hetkellä maailman paras suunnistusseura. Suvereenit voitot sekä Venlojen että Jukolan viestissä eivät jätä epäselvyyttä maailman parhaan seuran tittelistä.

Suomalaisittain parhaista tuloksista vastasivat Kalevan Rasti Venlojen viestissä ja Ikaalisten Nouseva-Voima Jukolassa. Kalevan Rastin nelikko Cecile Calandry, Ida Haapala, Marika Teini ja Miia Niittynen suunnistivat viestin kakkoseksi reilut neljä minuuttia voittajajoukkueen takana.

Kolme suomalaista suunnisti viiden parhaan joukkoon, kun Lahden Suunnistajat -37 oli kolmas ja Tampereen Pyrintö viides.

Jukolan viestissä Stora Tuna karkasi omille teilleen jo aamuyön pimeinä hetkinä ja voittomarginaali oli peräti 12 minuuttia. OK Linné varmisti ruotsalaisseurojen kaksoisvoiton. Ikaalisten Nouseva-Voima taipui ylivoimaisille voittajille yli 19 minuuttia.

Viiden parhaan joukkoon suomalaisjoukkueista ylsivät lisäksi Tampereen Pyrintö neljäntenä ja Kalevan Rasti viidennellä sijalla. Kymmenen joukkoon suunnistivat myös Helsingin Suunnistajat ja Koovee.

Lakia-Jukola oli myös Viestiliigan neljäs osakilpailu, jossa jaettiin pisteitä 50 parhaalle suomalaisseuralle. Kalevan Rasti nousi ”voitollaan” liigassa toiseksi tasapisteisiin Lahden Suunnistajien kanssa. Tampereen Pyrintö johtaa edelleen 30 pisteen erolla Kalevan Rastiin ja Lahden Suunnistajiin. Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue on 50 pisteen päässä kärjestä ja viidentenä majaileva MS Parma jo yli sata pistettä johtavasta joukkueesta.

Miesten liigassa suomalaisjoukkueiden ykköstilan Kauhavalla napannut Nouski kavensi Helsingin Suunnistajien etumatkaa 20 pisteeseen. Tampereen Pyrintö on pisteissä kolmantena 20 pistettä Ikaalisista. Neljäntenä majaileva MS Parma on jo 55 pisteen päässä Pyrinnöstä.

Viestiliigassa ehtii vielä tapahtua paljon, sillä ohjelmassa on vielä kolme osakilpailua, ja viimeisessä osakisassa jaossa on vielä tuplapisteet. Seuraavan kerran Viestiliigaa viedään Mikkelissä Esi-Jukolan merkeissä. Kilpailupäivä on 25. elokuuta.

Pistetilanne Miehet
Pistetilanne Naiset
Suunnistusliiton uutinen Venlojen viestistä
Suunnistusliiton uutinen Jukolan viestistä
Lakia-Jukolan sivut