Janosikova, Niemi ja Popov Juvan sprintin voittajat – Rantanen ja Niemi Suomenmestarit

Suunta Jyväskylän Tereza Janosikova voitti naisten WRE-sprintin ja Suunnistusliigan seitsemännen osakilpailun Etelä-Savon Juvalla. Miehissä Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi ja MS Parman Artem Popov jakoivat ykköstilan. Kuva: Marko Kantaneva/Suunnistusliitto.
Kilpailu oli samalla sprintin SM-kilpailu, jossa kultamitalit menivät Niemelle miehissä ja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantaselle naisissa. Janosikova ja Popov kilpailivat ulkomaalaisina SM-startin ulkopuolella.

– Suunnistus pysyi hyvin kasassa ja olen tyytyväinen suoritukseeni, mutta fyysisesti ei tuntunut niin hyvälle kuin karsinnassa. Valmistauduin hyvin kilpailua varten, ja ennakkospekulaatiot kilpailuratojen alueista osuivat kohdalleen, totesi Niemi Suunnistusliiton tiedotteessa.

SM-hopealle suunnisti Ikaalisten Nousevan-Voiman Juho Ylinen ja pronssille Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen. Ylinen jäi Niemelle ja Popoville vain sekunnin. Syrjäläinen yhdeksän sekuntia.

WRE-kilpailu houkutti Juvan kaduille suuren joukon ulkomaalaisia sprinttereitä. Miesten sarjassa kymmenen kärjessä oli peräti viisi ulkomaalaista.

Naisten kilpailussa Janosikova oli ylivoimainen voittaja jättämällä Rantasta 24 sekuntia. SM-mitalit olivat tiiviissä jaossa, sillä Rantanen voitti Veera Klemettistä vain sekunnilla. Pronssinainen Venla Harju jäi Rantaselle vain kolme sekuntia. Kisan viidenneksi suunnistaneen Anna Haatajan SM-mitali jäi vain kahden sekunnin päähän.

– Suomen mestaruutta lähdin tavoittelemaan, ja suunnistus oli hyvin hallussa. Kilpailun aikana tuli vain yksi pysähdys, joka vei vain sekunteja loppuajasta, iloitsi Merja Rantanen liiton tiedotteessa.

Suunnistusliigaa on jäljellä vielä yksi osakilpailu: SM-yö Haminassa 25. syyskuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset