Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö Kvarken-viestin voittajat

Tampereen Pyrinnön naiset ja Helsingin Suunnistajien miehet voittivat suunnistuksen Viestiliigan kolmannen osakilpailun Vaasan kupeessa Mustasaaressa sunnuntaina.

Erittäin peitteinen ja huomattavan kivinen Märkenkallin tuulivoimapuiston maasto pisti suunnistajat koville, ja kilpailussa nähtiinkin isoja virheitä.

Naisten kolmen osuuden viestissä oli ratkaisun makua jo toisen osuuden jälkeen, kun Pyrinnön Saila Kinni repi yli neljän minuutin eron kilpakumppaneihinsa. Ankkuri Anni Haanpäällä ei ollut ongelmia tuoda Pyrintöä kauden toiseen voittoon.

– Lähtiessä en tiennyt tarkalleen eroa taakse. Jännitin aika paljon koko päivän, mutta onneksi sain ykkösrastille hyvän alun, ja oma suoritus lähti siitä rullaamaan hyvin. Tykkäsin maastosta. Tämä muistutti aika paljon nokialaista perämetsää, mistä olen kotoisin. Eteneminen oli monin paikoin mönkimistä. Olihan tämä myös erinomainen kenraaliharjoitus Venloihin. Teimme perussuoritukset, emme mitään ihmejuoksuja, ja tämä riitti voittoon, Haanpää kertoi maalissa.

Pyrinnön joukkueen aloitusosuudesta vastasi Lotta Karhola.

Naisten viestin kakkonen oli Lahden Suunnistajat ja kolmas Paimion Rasti.

Syrjäläinen vahva ankkuriosuudella

Miesten viestissä neljä joukkuetta pääsi ankkuriosuudelle minuutin sisällä toisistaan. Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen oli nelikosta vahvin ja toi helsinkiläiset toiseen perättäiseen osakilpailuvoittoon.

– Olemme tänä vuonna taistelemassa jokaisen osakilpailun voitosta, ja siinä onnistuimme taas tänään. Vaikka Jukolan maasto ei tule olemaan ihan yhtä kivinen, pidän tätä onnistuneena kenraaliharjoituksena, kun kakkosjoukkueemmekin ylsi neljänneksi, Syrjäläinen kertoi.

Viestin yhteydessä seura piti Jukolaan valmistavaa leiriä. Helsingin Suunnistajat on kokenut viime aikoina takaiskuja, eikä seura saa välttämättä kaikkia kovimpia miehiään viivalle Kauhavalla suunnistettavaan Jukolaan.

– Jukola on kaikesta huolimatta kauden kohokohta, joten sinne lähdetään antamaan parasta, Syrjäläinen vakuutti.

Topi Syrjäläisen joukkuekaverit olivat Einari Heinaro ja Arttu Syrjäläinen.

Nopeimman osuusajan ankkuriosuudella sorvannut Eetu Savolainen nosti Ikaalisten Nousevan-Voiman parin minuutin takamatkalta toiseksi. Loppusuoralla Ikaalisten taakse jäi Tampereen Pyrintö, joka oli viestin kolmas.

Voitoillaan Tampereen Pyrintö ja Helsingin Suunnistajat vankistivat johtoasemiaan Viestiliigassa, kun jäljellä on vielä neljä osakilpailua. Viestiliigan seuraava osakilpailu on Lakia-Jukola Kauhavalla kahden viikon kuluttua.

Tulokset, GPS ja muut linkit Live-sivulla