Kausi 2020

Viestiliiga kasvaa kaudella 2020 – tiivistyykö taistelu

Suunnistuksen Viestiliigassa vuonna 2020 kilpaillaan kaikkiaan yhdeksässä osakilpailussa.

Kauden avaa perinteinen Turun Kevätyönviesti pääsiäisenä. Viimeisten kahden vuoden aikana viesti on herännyt uudestaan eloon ja viivallla on nähty koko Suomen parhaimmisto virittelemässä itseään Tiomila kuntoon. Kausi jatkuu yhtä perinteisellä viestillä kuin alkaakin. FinnSpring järjestetään tänä vuonna Salossa Angelniemen Ankkureiden isännöidessä kisajärjestelyjä. Viikonlopun aikana Saloon saapuukin reilusti päälle 2000 suunnistajaa mittelemään paremmuuksistaan. 

Kauden kolmas osakilpailu on Viestiliigakartalla uutukainen. Toukokuun puolessa välissä luvassa on nimittäin Kylpyläviesti, Ikaalisissa. Erinomainen Jukola-kenraali. Jukola tietysti on osa viestiliigaa. Yöttömän yön herruudesta ja Venlojen viestin paremmuudesta juostaan Rovaniemellä. 

Sprintti-viesti palaa vuoden tauon jälkeen Viestiliigan ohjelmistoon, kun heinäkuussa kokoonnumme Lahteen katsastamaan Uunon kunnon ja ratamestareiden kiemurat paripsrinttiviestin merkeissä.  Syyskauden avaa viime vuodelta tuttu Medilaser-viesti Anttolan jylhissä maisemissa, josta jatketaan kaakonkulmille Lappeenrantaan Klaaniviestiin. Klaaniviestillä on hienot pitkät perinteet ja nyt se toimii viestiliigan 7 osakilpailun isäntänä.

Kauden päättävät kaksi hienoa viestiä. Ensin taistellaan suomenmestaruuksista Ylännellä Rasti88:n toimiessa järjestäjänä ja kausi päätyy Mynämäelle kauden 2019 tapaan Oravatonnin kanssa samaan aikaan juostavaan Viestiliigan finaaliin. Näin nuoret tulevaisuuden huiput saavat nähdä tämän päivän kovimmat suunnistajat itse vauhdissa.

Kauden yhdeksastä kilpailusta kahdeksan (ei Jukola) televisioidaan ISTV:n, Ruudun ja HS-TV:n välityksellä suorinalähetyksinä, joten suunnistusta on lajin ystäville tarjolla todella paljon tulevan kesän aikana.  

Vastaa