Aleksis Kiven viesti huipentaa Viestiliigan 2020 – Kokonaiskilpailu ratkeaa lauantaina Ikaalisissa

Kuva: Karoliina Ukskoski

Suunnistuksen Viestiliigan 2020 ratkaisut tehdään Ikaalisten kylpylän kupeessa sijaitsevassa Teiharjun maastossa lauantai-iltana. Viestejä on mahdollista seurata tuttuun tapaan suorana lähetyksenä ISTV:n ja Ruudun välityksellä.
Naisten ja miesten kolmiosuuksiset viestit starttaavat vielä päivänvalossa, mutta syyshämärä saapuu toisen osuuden aikana. Loppuratkaisut tehdään kolmostien varressa sijaitsevassa maastossa yösuunnistamalla.

Kylpylän ja Teiharjun maastosta löytyy kaikkia suunnistuksen eri osa-alueita koettelevia elementtejä: Kartan eteläosassa on runsaasti teitä, polkuja ja rakennettua ympäristöä. Pohjoisempaa löytyy niin nopeakulkuista kangasmaastoa kuin hidasta ja synkkää hämäläistä kuusikkoa, joka saattaa tuottaa suunnistajille päänvaivaa etenkin yöllä.

Viestiliigan osakilpailuissa kärkisijoilla viilettänyt Ikaalisten Nousevan-Voiman Mikko Knuuttila ei suunnista lauantaina, vaan hän viettää illan tapahtuman järjestelytehtävissä. Knuuttilalle kilpailualue on erittäin tuttu.

– Maasto ja radat tarjoavat rytmitystä. Paikoin pitää edetä erittäin nopeaa tahtia, mutta vaikeilla alueilla pitää osata hidastaa vauhtia. Virheitä tullaan näkemään pimeän laskeuduttua, Knuuttila ennakoi kilpailua.

Finaalikilpailuun lähdetään jännittävistä kokonaiskilpailun asetelmista. Naisten kilpailua johtaa SK Pohjantähti ja miesten voitto ratkaistaan Tampereen Pyrinnön ja Helsingin Suunnistajien välillä.

Lisää pistetilanteesta voi lukea tästä.

Miesten kokonaisvoitto ratkeaa mitä todennäköisemmin Tampereen Pyrinnön ja Helsingin Suunnistajien välillä. Seurat ovat sen verran lähellä toisiaan kokonaispisteissä, että niiden keskinäinen järjestys finaaliosakilpailussa ratkaissee kokonaisvoittajan.

Naisten finaaliviestiin on ilmoittautunut 33 joukkuetta. Miesten joukkueita on asettumassa lähtöviivalle 58 kappaletta.

Lähetys Ikaalisista käynnistyy ISTV:ssä ja Ruudussa lauantaina kello 16.40. Naiset starttaavat matkaan kello 17.00 ja miehet puoli tuntia myöhemmin kello 17.30. Molempien viestien arvioitu kesto on kaksi ja puoli tuntia.

Linkki livesivulle, jossa linkit tv-lähetykseen, tuloksiin ja tapahtuman sivuille