Aleksi Niemi ja Maija Sianoja valmiina Suunnistusliigan avaukseen

Aleksi Niemi ja Maija Sianoja lähtevät ykkösniminä Suunnistusliigan avausosakilpailuun, kun Keravalla kilpaillaan sunnuntaina paikoista kauden arvokilpailuihin.
Niemi lähtee Keravalle hyvillä mielin, vaikka edellisvuosien tapaiset ulkomaanleirit jäivätkin koronatilanteen vuoksi väliin.

– Normaalisti on tullut vietettyä kaksi kuukautta leireillä sulalla maalla, ja Espanjassa on yleensä saanut jo karttatuntumaa. Nyt joutui odottamaan lumien sulamiseen asti, ennen kuin pääsi kunnolla sprinttisuunnistuksen makuun.

Viime vuonna sprintin SM-kultaa Salossa voittanut Niemi lähtee hakemaan ykköstilaa myös Keravalta.

– Katseet ovat jo tiukasti EM-kilpailuissa, joten odotan kisasta myös laadukasta arvokisasprintin harjoitusta.

– Toivoisin, että kisasta löytyy teknisyyttä ja myös tekoaitoja. Itse pidän teknisistä ja vaikeista sprinteistä, mutta ei se haittaa, vaikka sunnuntaina kisattaisiinkin vauhdikas sprintti.

Maija Sianoja oli viime kaudella Suomen paras naissuunnistaja voittamalla muun muassa SM-pitkän ja SM-sprintin. Sianojan haasteena on ollut Niemen ja kaikkien muiden suunnistajien tavoin suunnistusolosuhteiden puute lumisen talven ja koronapandemian takia.

– Toki tiettyjä olosuhteita olisi kaivannut, mutta tavoitteena oli harjoitella mahdollisimman hyvin niissä olosuhteissa, mitä kotona oli tarjolla, hän kiteyttää poikkeuksellisen talven.

Sunnuntain kilpailuun Sianoja lähtee kaksijakoisin tunnelmin. Kilpailukauden käynnistymistä on odotettu innolla, mutta viimeisen kuukauden ajan jalkavaivat ovat vaivanneet harjoittelua.

– Uskoisin, että pienistä vaivoista huolimatta kunto on kokonaisuutena varsin hyvä, mutta ei ehkä ihan vielä hiottuna aivan sille viime syksyn tasolle johtuen pitkälti siitä, että viime viikkoina juoksumäärät ovat olleet varsin maltillisia.

Lisää Niemen ja Sianojan ajatuksia voi kuunnella ja katsoa lauantai-iltana Instagram-livestä (kanava: @oikeareittioy), jossa pohjustetaan Keravan sprinttiä ja alkavaa kautta.

-Juho-Veikko Hytönen

Livesivu, jossa linkit tuloksiin, tv-lähetyksiin yms. 

Lue myös: ”Keravan sprintti on näyttökilpailu EM- ja MM-kilpailuihin”